Ga naar hoofdinhoud

Studiekeuze tweede graad

Wat kan je bij ons studeren in de tweede graad? Vanaf 2021 organiseert de Vlaamse overheid het aanbod in de 2de en 3de graad in domeinen of belangstellingsgebieden en ordent die telkens in drie finaliteiten.

Voltijds onderwijs

In het Óscar Romerocollege kan je terecht voor de domeinen Economie & Organisatie, Maatschappij en welzijn, STEM, Sport*, en Taal en cultuur in het voltijds onderwijs.

Binnen die domeinen zijn de studierichtingen geordend in 3 finaliteiten:

  • “doorstroom”: gericht op verder studeren in het hoger onderwijs;
  • “dubbele finaliteit”: doorstroom naar hoger onderwijs of arbeidsmarkt;
  • “arbeidsmarkt”: voorbereiden op het beroepsleven.

De meest abstracte studierichtingen zijn zeer breed algemeen vormend en beschouwen we om die reden als ‘domeinoverschrijdend’.

Deeltijds onderwijs

In ons Centrum Duaal Leren kunnen jongeren terecht die de opleiding op de schoolbanken willen combineren met leren op de werkplek. Daar kan je terecht voor de domeinen Economie en organisatie, Land- en Tuinbouw, Maatschappij en welzijn, STEM en Voeding en Horeca.

Domeinen

Klik in het MENU rechtsboven op DOMEINEN om informatie over ieder domein te krijgen en de richtingen per domein te vinden.

Studierichtingen

Klik hier voor een overzicht van al onze richtingen in de tweede graad.

Informatiefilmpjes

Klik hier voor informatiefilmpjes per domein op Campus Noordlaan, Campus Van Duyse en Campus Van Winckel.

Bekijk het informatiefilmpje hieronder over de hervorming van de tweede graad door onze Algemeen Directeur Joeri Deblauwe voor meer informatie over wat die hervorming nu precies inhoudt.