Ga naar hoofdinhoud

Ouderraad

De ouderraad Óscar Romerocollege heeft de wil en overtuiging om via allerlei initiatieven en in dialoog met de directie bij te dragen tot het opvoedingsproject van alle leerlingen. Samen zijn we geïnteresseerd in het onderwijs voor onze jongeren en willen we hen hierbij op een positieve manier ondersteunen.

Als ouderraad vervullen we een belangrijke taak als adviserend orgaan, voor en door ouders. We willen een informatiekanaal onderhouden tussen de school en de ouders en worden door de school betrokken bij onderwijskundige en organisatorische ontwikkelingen. Zo is de ouderraad een belangrijke schakel voor een goed onderling begrip. Ons hoofddoel is dan ook om de school te ondersteunen bij de verwezenlijking van haar missie om een zorgzame, veilige en bruisende school te zijn waarin de talenten van alle leerlingen, het begrip voor elkaar, een open communicatie en samenwerking centraal staan. In dat kader is een greep van onze activiteiten onder andere: het organiseren van een thema-avond voor de ouders, het jaarlijkse juniorenconvent voor de pas afgestudeerde leerlingen, een Valentijnsquiz, ondersteuning bij de opendeurdag in onze scholencampus en sponsering van diverse activiteiten.

WORD ACTIEF LID VAN ONZE OUDERRAAD!

We vergaderen een 5-tal keer per schooljaar en werken in verschillende subgroepen aan de organisatie van de verschillende activiteiten, geven input aan de directie en krijgen informatie over de werking van de verschillende domeinscholen. Iedereen is welkom op onze algemene vergaderingen.

WORD HELPENDE HAND!

Misschien heb je de mogelijkheid niet om naar de vergaderingen te komen maar kan je af en toe wel eens meehelpen bij een activiteit. Dan verwelkomen we je graag als helpende hand. We nodigen je dan graag uit wanneer een activiteit gepland is.