Ga naar hoofdinhoud

Eerste leerjaar B

Leerlingen in de B-stroom hebben nog niet alle leerstof van de lagere school verworven. Ze starten met hun leeftijdsgenoten in het secundair onderwijs, maar krijgen in de oriëntatieklas nog veel herhaling en meer tijd om de leerstof te verwerken.

Voor taal en rekenen starten we met de basisleerstof van de lagere school.

BASISVORMING (VOOR ALLE LEERLINGEN)
ENGELS1
FRANS2
GODSDIENST2
ICT1
LICHAMELIJKE OPVOEDING3
MAATSCHAPPELIJKE VORMING3
NEDERLANDS4
WISKUNDE4
MUZIEK1
BEELD2
TECHNIEK4
WETENSCHAPPEN3
TOTAAL30

Co-teaching

In de B-­stroom staan er altijd twee leerkrachten voor de klas. Ze werken samen om opdrachten op maat te maken, zodat de leerlingen actiever bij de les betrokken worden en meer ruimte krijgen om van elkaar te leren.

De twee overige lesuren zijn opgedeeld in 4 talentmodules. Doorheen het jaar wisselen de leerlingen van module. Zo hebben alle leerlingen alle talentmodules doorlopen tegen het einde van het eerste schooljaar en kunnen ze een gerichte keuze maken voor het volgend jaar.

  • OFFICE
  • EXPRESSIE
  • LIFESTYLE
  • STEM

TALENTMODULES

■ Office

Ordelijke leerlingen die graag met de computer werken en niet bang zijn van een stapel documenten zijn hier aan het goede adres. Je leert (nog) beter typen en we onthullen alle geheimen van WORD, EXCEL en andere OFFICE-programma’s. Zo bereiden we je helemaal voor op een administratieve functie in het bedrijfsleven. In de talentmodule ‘Offi ce’ zetten we de puntjes op de i.

■ Expressie

In de module expressie word je uitgedaagd om een nieuwe kant van jezelf te ontdekken. Je experimenteert met beeld, woord en muziek en je leert je inleven in een rol die je misschien wel volledig op het lijf geschreven is. We gebruiken taal om ons inlevingsvermogen te vergroten en we verkennen nieuwe talenten. Let’s sparkle!

■ Lifestyle

Deze module legt onze levenswijze onder de loep. We verruimen je blik op de wereld en maken kennis met maatschappelijke trends, met tendensen in voeding en mode. Er is aandacht voor een gezonde levensstijl, vriendschap en creativiteit. Tijdens deze module kan je ontdekken waar je goed in bent en wat je echt leuk vindt!

■ STEM

De talent module S(cience)T(echnology)E(ngineering)M(athematics) is voor leerlingen die graag willen proeven van techniek in al zijn aspecten. We gaan samen met de leerlingen op stap in de wereld van STEM. Ben je iemand die graag wil onderzoeken hoe iets werkt? We leren je werken via proefondervindelijke opdrachten.