Ga naar hoofdinhoud

Model United Nations

Vorig schooljaar zette onze school zijn eerste schuchtere stappen in de wereld van de Model United Nations. Dat is een wereldwijde organisatie waarbij studenten de werking van de Verenigde Naties analyseren en simuleren door over historische of actuele problemen in debat te gaan. Elke leerling leeft zich in, in de rol van een land dat niet het zijn of het hare is en wordt verwacht zich grondig voor te bereiden.

Omdat onze leerlingen na de deelname aan MegaMun Luxemburg, afgelopen januari, zo enthousiast naar huis terugkeerden besloten we om er zelf eentje te organiseren: mini-Mun Dendermonde met als onderwerp het conflict in de Gazastrook. Leerlingen uit Esch (Luxemburg) en Champion (Namen) werden uitgenodigd en met een enthousiaste, maar vooral geëngageerde bende beten ze zich gedurende twee dagen vast in deze casus. Een oplossing werd er niet gevonden, maar dat de leerlingen op deze korte tijd ongelofelijk veel geleerd en nieuwe vrienden gemaakt hebben is zeker.

De meerderheid van de leerlingen die deelnamen kwam uit het domein Noordlaan, maar ook leerlingen van de andere domeinen zijn hun weg aan het vinden naar de Monday Mun Club. Bijna elke maandagmiddag komen we samen in lokaal E004. (= lokaal naast de lerarenkamer, te bereiken via kleine speelplaats) Soms wordt er gepraat over politiek, vaak bereiden we een volgende MUN voor en worden tips en ervaringen gedeeld.

Het MUN-schooljaar sloten we uitzonderlijk af op een donderdag. Op donderdag 30/5 ging politica en eerste burger van het land Stefanie D’Hose met onze leerlingen in (politiek) gesprek tijdens de middagpauze.

Ken je leerlingen die zich zouden thuis voelen in onze club?

Maak gerust reclame en/of stuur voor meer informatie een bericht naar: rika.jamart@romerocollege.be.

MUN 2023-2024