Ga naar hoofdinhoud

Pastoraal

Onze school heeft een lange katholieke traditie. Sinds 2016 laten we ons inspireren door de figuur van Óscar Arnulfo Romero die in 2018 werd heilig verklaard.

Omdat we een katholieke dialoogschool willen zijn, gaan we in gesprek met elk (jonge) mens die zich bij ons inschrijft, ongeacht de eigen persoonlijke overtuiging.
We verwachten van al onze leerlingen eenzelfde open en respectvolle houding.

Als christelijk geïnspireerde school willen wij immers meer zijn dan de plaats waar leerlingen uitgedaagd worden om hun fysieke en intellectuele grenzen te verleggen.

Jezus van Nazareth mag de ‘aanstoker’ zijn om zorgzaam met elkaar om te gaan. Óscar Romero, naar wie onze school genoemd werd, vraagt ons daarom om een stem te geven aan elke (jonge) mens, de meest kwetsbaren het eerst.

Via concrete engagementen zoals Damiaanacties, Tondeldoos, bouwkamp in Senegal, 1000 km tegen kanker (KOTK), ... maar ook via momenten van bezinning maken we onze pastorale grondhouding zichtbaar en dagen wij onze leerlingen uit om bewust en zorgzaam met elkaar, de samenleving en de wereld om te gaan.